Entreprenørfirma frifundet for bødekrav i anledning af hævning af stilladsdæk

Print

Entreprenøren var tiltalt med påstand om bøde på kr. 140.000 i anledning af, at Arbejdstilsynet under besøg på byggepladsen observerede en ansat murer, der var i færd med at hæve stilladsdæk på murerstillads. Firmaet blev frifundet for bødekrav eftersom retten ikke fandt grundlag til at dømme entreprenøren.

Arbejdet blev udført ved at hæve 1 trælle ad gangen 1 meter op uden at der i den forbindelse var udlagt en ekstra trælle til sikring mod nedstyrtning/foroverstyrtning.

Arbejdet blev med andre ord udført efter normal kutyme og den Branchevejledning om opmuringsarbejde, der var gældende på daværende tidspunkt (maj 2020). Arbejdet blev derimod ikke udført i overensstemmelse med BAR Vejledning om opstilling og nedtagning af stilladser nr.6/2014, der dikterer brug af ekstra montagedæk (trælle), hvorfor Arbejdstilsynet og Ankestyrelsen fastholdte bøden.

Efter rettens vurdering, blev entreprenøren frifundet for bødekrav under henvisning til, at uoverensstemmelse mellem de 2 branchevejledninger ikke kunne komme entreprenøren til skade og det herefter ikke var grundlag for at dømme Entreprenøren.

Har du spørgsmål til artiklen, eller ønsker du at drøfte en lignende sag, kan der rettes henvendelse til artiklens forfatter:

Finder du artiklens indhold relevant for andre? 
Del via dit fortrukne medie her:

Facebook
LinkedIn
Email

Abonnér på vores nyhedsbrev

og hold dig opdateret på det seneste inden for byggejura