Malerfirma frifundet for bøde fra Arbejdstilsynet i anledning af malersvends uansvarlige opførsel

Print

Under rutinebesøg på byggepladsen traf arbejdstilsynet en ansat malersvend stående med begge fødder på øverste trin af en 6-trins wienerstige imens han med begge hænder var beskæftiget med spartling af væggen.

Arbejdstilsynet nedlagde påstand om bøde til malerfirmaet som arbejdsgiver da arbejdet (ubestridt) ikke blev udført sikkerhedsmæssigt og sundhedsmæssigt forsvarligt.

Under sagen ved Retten i Sønderborg blev det dokumenteret, at den rutinerede malersvend var udmærket klar over, at han ikke burde stå på øverste trin af stigen og at han i øvrigt på pladsen havde haft en længere stige (8-trins wienerstige) til rådighed. Ved hjælp af bl.a. byggemødereferater blev det endvidere dokumenteret at arbejdsgiver havde været på pladsen hver dag og havde ført det fornødne tilsyn.

Under disse omstændigheder blev Malerfirmaet som arbejdsgiver frifundet –selvom medarbejderen ubestridt havde handlet uansvarligt.

Har du spørgsmål til artiklen, eller ønsker du at drøfte en lignende sag, kan der rettes henvendelse til artiklens forfatter:

Finder du artiklens indhold relevant for andre? 
Del via dit fortrukne medie her:

Facebook
LinkedIn
Email

Abonnér på vores nyhedsbrev

og hold dig opdateret på det seneste inden for byggejura