Virksomhed frifundet for bødekrav efter gaffeltrucks personpåkørsel

Print

En medarbejder blev kørt ned af kollega i gaffeltruck på virksomhedens fælles laste og transportareal. Uheldet resulterede i en voldsom personskade efter påkørslen, dog endte sagen med at pågældende virksomhed blev frifundet.

Medarbejderen ville blot hurtigt låne nogle fastgørelsesremme fra kollegaens gaffeltruck til brug for arbejdet på en anden gaffeltruck 20 meter væk.

Føreren af gaffeltrucken opdagede ikke, at kollegaen, der ikke havde noget umiddelbart med dennes gaffeltruck at gøre, var gået bagom gaffeltrucken for at låne fastgørelsesremme, der hang på gaffeltruckens ene side.

Gaffeltrucken bakkede derfor og kom derved til at køre kollegaens underben over med alvorlig skade til følge.

Arbejdstilsynet afgav straks påbud og bøde til omtalte virksomhed idet det var Arbejdstilsynets opfattelse, at arbejdet ikke var tilrettelagt fuldt forsvarligt, da der ikke var sket tydelige og markeret opdeling af kørende og gående trafik på arealet.

Efter rettens vurdering blev denne virksomhed frifundet, idet uheldet efter rettens opfattelse ikke skyldtes manglende opdeling af kørende og gående trafik. Det skyldtes derimod, at den tilskadekomne medarbejder uden at have kontakt til trucken var gået tæt bagom trucken. Truckføreren – der ikke forventede en kollega tæt på trucken- kunne derfor ikke se denne, der formentlig befandt sig i en blind vinkel. Uheldet var således at betragte som et hændelig uheld.

Har du spørgsmål til artiklen, eller ønsker du at drøfte en lignende sag, kan der rettes henvendelse til artiklens forfatter:

Finder du artiklens indhold relevant for andre? 
Del via dit fortrukne medie her:

Facebook
LinkedIn
Email

Abonnér på vores nyhedsbrev

og hold dig opdateret på det seneste inden for byggejura