Stilladsfirma frifundet for bødekrav

Print

Et stilladsfirma blev frifundet af Landsretten for bødekrav, efter at være blevet dømt for ansattes ulovlige brug af hejs.

I forbindelse med et stormvarsel op til en weekend blev et stilladssjak sendt ud for at sikre stilladser og i den forbindelse flytte stilladsdele fra taget i 4. sals højde og ned på jorden.

Ved ankomst på arbejdspladsen opdagede stilladssjakket, at de havde glemt at medbringe eget hejs. Formanden for sjakket besluttede derfor at låne et hejs fra et nabobyggeri. Hejset var et såkaldt tovhejs uden bremseanordning og med åben krog (grisekrog) -og dermed på flere måder ulovligt at anvende.

Arbejdstilsynet ankom til pladsen da sjakket var i færd med at anvende det ulovlige hejs og gav udover et straks påbud også omtalte stilladsfirma en bøde for overtrædelsen.

Stilladsfirmaet blev dømt i Byretten, men frifundet af Landsretten idet Landsretten lagde til grund, at stilladssjakket som erfarne medarbejdere var udmærket bekendt med, at det anvendte hejs var ulovligt, og idet firmaet ifølge forklaringerne førte dagligt tilsyn med alle pladser.

Kontakt os, hvis dit stilladsfirma har brug for juridisk rådgivning i forbindelse med bødekrav. Vores kompetente advokater har mange års erfaring indenfor byggejura og kan hjælpe din virksomhed, skulle I opleve lignende sager.

Har du spørgsmål til artiklen, eller ønsker du at drøfte en lignende sag, kan der rettes henvendelse til artiklens forfatter:

Finder du artiklens indhold relevant for andre? 
Del via dit fortrukne medie her:

Facebook
LinkedIn
Email

Abonnér på vores nyhedsbrev

og hold dig opdateret på det seneste inden for byggejura