Undgå misbrug af cvr-registreringer

Print

I den seneste tid er der i medierne omtalt flere tilfælde, hvor der er foretaget uberettigede ændringer i virksomheders CVR-registreringer. Dette er bl.a. et udslag af, at det er relativt let at tilgå samt ændre selskabsoplysninger i CVR-registret.

Der er dog mulighed for at dæmme op for sådant misbrug ved at få passwordbeskyttelse af den enkelte virksomhed i CVR-registret. Dette gøres således:

  1. Fremsend mail til indberet@erst.dk fra den/de tegningsberettigede i virksomheden.
  2. Det er kun den/de tegningsberettigede i virksomheden, der kan anmode om password. Alle andre vil blive afvist.
  3. Password tildeles af Erhvervsstyrelsen. Det er ikke muligt selv at bestemme password.

Såfremt man glemmer det tildelte password, udstedes der er et nyt, men alene såfremt det er den/de tegningsberettigede der henvender sig.

Det skal understreges, at man hæfter for de registreringer man foretager i CVR-registret, herunder at de er korrekte og lovlige. Således er det strafbart både at foretage ændringer i CVR-registret, som man ikke har ret til, og at foretage ændringer af oplysninger i CVR-registret, som ikke er korrekte.

Såfremt du vil have hjælp til at få passwordbeskyttelse i CVR-registret eller rådgivning omkring selskabsretlige forhold i øvrigt, da kontakt advokat Per Setholm-Johansen, psj@hsalaw.dk, tlf. 30 84 35 16.

Har du spørgsmål til artiklen, eller ønsker du at drøfte en lignende sag, kan der rettes henvendelse til artiklens forfatter:

Finder du artiklens indhold relevant for andre? 
Del via dit fortrukne medie her:

Facebook
LinkedIn
Email

Abonnér på vores nyhedsbrev

og hold dig opdateret på det seneste inden for byggejura